Zoek woning
Image default
Meubels

Hoekbank kopen? Wij geven tips

Hoekbank kopen? Wij geven tips

Heeft u een nieuwe hoekbank nodig? Er zijn talloze mogelijkheden, wij geven u daarom graag een aantal tips, zodat u weet wat belangrijke eigenschappen zijn. De hoek van een bank is dé ideale plek om in weg te kruipen. Wilt u dus een lekkere bank om op te relaxen, dan is een hoekbank ideaal. Gaat u een hoekbank kopen? Houd rekening met de verhouding van uw woonkamer en zorg dat u voldoende loopruimte heeft.

Afmetingen hoekbank

De grote vraag is altijd of die prachtige hoekbank goed past in uw kamer. Vaak lijkt de bank in de showroom kleiner dan thuis. Schrijf daarom altijd de afmetingen van een hoekbank op en bekijk hoeveel ruimte het in beslag zal nemen. Wij raden aan zo’n 60 tot 80 centimeter aan loopruimte over te houden. Voor de verhouding tussen de hoekbank en salontafel is 40 centimeter voldoende. Naast de breedte en diepte, speelt ook de hoogte een belangrijke rol. Komt de bank voor het raam te staan? Let er dan op dat de rugleuning niet te hoog is. Een grote ruimte vraagt om een grote bank. U kunt dan vele kanten op, ook qua kleur. Bij een grote (woon)kamer heeft u het voordeel dat, zelfs bij het gebruik van kleuren en designs, het minder snel too much wordt. Dit is vaak wel het geval wanneer de hoekbank in een kleine ruimte komt te staan.

Geen zin om op pad te gaan om uw nieuwe hoekbank te kopen? Bekijk dan eerst de mogelijkheden online bij UrbanSofa. Wij beschikken over een groot assortiment hoekbanken in allerlei kleuren, afmetingen en materialen.

https://www.urbansofa.nl/

Gerelateerde artikelen

Plaid of deken voor extra comfort

Hoge bureaustoel voor langere mensen?

Chesterfield bank kiezen