Hoe moet je een huurwoning opleveren?

Zoek-woning

Wanneer je ergens voor een lange periode hebt gewoond en je gaat verhuizen, moet je op een gegeven moment natuurlijk je woning netjes opleveren. Maar waar moet je nu precies op letten? Je hebt waarschijnlijk wat dingen aangepast, dus de woning is niet meer precies hetzelfde als toen je erin ging. Hoe je dit het beste aan kunt pakken en wat de punten zijn waar je op moet letten, lees je hier!

De voorwaarden van de huurovereenkomst

Per geval kan het nog wel eens verschillen wat de regels zijn voor het opleveren van een woning. Het is daarom verstandig om je huurovereenkomst erbij te pakken. Vaak staat hier ook iets in over het opleveren van de woning. Over het algemeen is het vooral belangrijk dat de woning schoon en netjes is op het moment van opleveren. Daarnaast moet bijna altijd de vloer en decoraties verwijderd worden. Ook kan het nodig zijn dat je de muren moet verven zodat deze en neutrale kleur hebben. 

Woningontruimingsbedrijf inschakelen

Het leeghalen van een woning en het opleveren kan een hoop werk zijn. Vandaar dat steeds meer mensen ervoor kiezen om de hulp in te schakelen van een bedrijf die de woningontruiming uit handen kan nemen. De hele woning wordt dan netjes opgeleverd. Eventuele schade kan zelfs weggewerkt worden en indien nodig wordt de woning zelfs grondig schoongemaakt. Een woningontruimingsbedrijf helpt ook bij het uitzoeken van je spullen.

Mag je dingen achterlaten?

Over het algemeen wil de verhuurder vaak dat de woning helemaal kaal wordt opgeleverd. Dat is soms erg zonde, bijvoorbeeld als je net een nieuwe vloer in de woning hebt gelegd. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om deze mee te nemen, maar misschien wil je het wel achter laten. Soms vindt de verhuurder het goed, mits de conditie ervan nog goed is en alles er netjes en verzorgd uitziet.