Zoek woning
Image default
Woningen

Het kopen van een wtw unit

Een WTW unit, of warmte terugwininstallatie, is een apparaat dat wordt gebruikt om de luchtvochtigheid en temperatuur in een ruimte te regelen. Het maakt gebruik van hetzelfde principe als airconditioning, waarbij warme lucht wordt afgevoerd uit de ruimte en koude lucht naar binnen wordt gebracht. Echter, met een WTW-unit zal de warme lucht die buitenshuis is opgenomen ook weer worden teruggevoerd naar binnen. 

De WTW-unit is een zeer energiezuinig apparaat, omdat het de warmte die al in de ruimte aanwezig was gebruikt om de luchtvochtigheid en temperatuur te regelen. Het kan daardoor energiekosten besparen, vooral wanneer het wordt gecombineerd met andere verwarmingssystemen zoals een warmwaterketel of radiatoren. Bovendien helpt het ook bij het creëren van een comfortabele leefomgeving. 

Is het eenvoudig te installeren? 

Een WTW-unit is eenvoudig te installeren en kan worden geïntegreerd in bestaande verwarmingssystemen. Het is ook vrij onderhoudsvriendelijk, waardoor het een betaalbare optie voor veel mensen is. 

Waarom kiezen voor een wtw unit 

Er zijn veel redenen om te kiezen voor een WTW-unit. Ten eerste is het energiezuinig, waardoor jouw energierekening lager kan zijn. Daarnaast helpt het bij het creëren van een comfortabele leefomgeving door de luchtvochtigheid en temperatuur in de ruimte te reguleren. Doordat het dus eenvoudig te installeren is zal je ook kunnen besparen op de installatiekosten.  

Mocht je dus op zoek zijn naar een betaalbaar systeem wat tevens ook nog eens energiezuinig is, dan ben je met een WTW filter zeer zeker geholpen! Neem gerust een kijkje op de bovenstaande website voor de mogelijkheden welke zij jou kunnen bieden.

https://www.123installatiematerialen.nl/ventilatie/wtw-unit-warmteterugwinning/