Zoek woning
Image default
Woonkamer

Hangmat niet alleen in de tuin

Een hangmat wordt vaak geassocieerd met de tuin. Dat ligt voor de hand want dat is natuurlijk een prima plek om heerlijk te dommelen op een warme zomerdag.

Echter natuurlijk kan een hangmat ook in huis, op een balkon of op een boot gebruikt worden. In de landen van oorsprong zoals Mexico en Brazilië doet men niet anders. Daar hangt de hangmat in de slaapkamer, of indien men kleiner behuist is, wordt de hangmat s’avonds voor het naar bed gaan opgehangen.

Indien de hangmat in huis gebruikt wordt heeft dit natuurlijk als voordeel dat je er in de “koude” landen het hele jaar door van kunt genieten.

Vaak wordt in huis voor een Braziliaanse hangmat gekozen omdat deze, ook als men er niet in ligt, wat decoratiever is. Een hangmat met (handgeknoopte) franjes staat natuurlijk helemaal geweldig. Kies op onze site rustig de kleur uit die past bij je interieur.

Een hangmat op de boot is natuurlijk een geweldig goed idee. Oorsponkelijk werden de hangmatten veel gebruikt op schepen omdat hierdoor weinig plaats werd ingenomen en ook omdat men dan weinig last had van het schommelen van de boot.

Gebruik je de hangmat buiten op de boot dan bevelen wij de Mexicaanse hangmat aan en dan speciaal de versie die gevlochten is van nylon draden. Deze neemt weinig water op en is snel weer droog. Ook is nylon minder onderhevig aan verweer.

In ieder geval voor iedere toepassing hebben we een passende hangmat. Kijk gerust op onze site.

 

http://www.icolori-hangmatten.nl