Zoek woning
Image default
Bedrijven

Een betonvloer laten egaliseren

U gaat uw woning renoveren of misschien wel helemaal verbouwen. Bij uw renovatie of verbouwing wilt u de oude vloer volledig verwijderen. U heeft er al over nagedacht om uw vloer zelf te egaliseren, maar doe dit liever niet. Uw oude vloer wordt dan vaak erg ongelijk, waardoor een nieuwe vloer aanleggen veel moeilijker wordt. U kunt daarom het beste een betonvloer laten egaliseren. Een betonvloer egaliseren gebeurt met egaline. De egaline is een vloeicement die is verrijkt met kunststoffen. Met deze egaline kan geëgaliseerd worden tot een dikte van ongeveer tien millimeter. Als u daarboven wilt egaliseren moet dat met een speciale egaline. Dit is kan, maar is niet aan te raden.

 

Zo wordt de vloer geëgaliseerd

Bij een betonvloer egaliseren wordt er tijdens het eerste bezoek gekeken naar de staat van uw oude vloer. Op basis daarvan wordt er gekeken welke egaline er nodig is en tot welke dikte er wordt geëgaliseerd. Er wordt altijd met snel cement gewerkt om de gaten en sleuven te dichten. De grovere oneffenheden worden verwijderd met een flex of een kango. Daarna wordt uw oude vloer geschuurd met een speciale schuurmachine. Dit zorgt ervoor dat de egaline beter hecht. Hierna wordt er een primer aangebracht op de vloer. Ook hier zijn er weer verschillende soorten, maar welke het uiteindelijk wordt hangt wederom af van de staat van uw oude vloer. De primer zorgt voor een optimale hechting van de egaline aan de betonvloer. Als laatste wordt de egaline aangebracht op de betonvloer. Dit kan zowel machinaal als handmatig gebeuren.

 

Kosten

De kosten voor een betonvloer egaliseren kunnen van verschillende factoren afhangen. Er wordt daarom altijd eerst een afspraak gemaakt bij u thuis om te komen kijken. Deze afspraak is geheel vrijblijvend. Na de afspraak wordt er een gerichte offerte naar u toe gestuurd. Op deze manier heeft u een goed beeld van de prijs en kunt u rustig beslissen of u uw vloer wilt laten egaliseren. Het minimumbedrag per vierkante meter van een groot vloeroppervlak is wel altijd € 6,00 voor een normale zandcement dekvloer die moet worden geëgaliseerd met een dikte van 2 à 3 millimeter.

https://www.egaliseer.nl/egaliseren-betonvloer/