Zoek woning
Image default
Woningen

Deskundige begeleiding van een verkoopmakelaar in Amersfoort

Wat is de meerwaarde van een verkoopmakelaar? Je huis verkopen is niet zomaar iets. Het is een belangrijke beslissing en er komt echt heel veel bij kijken. Daarom is het zeker verstandig om dit te laten doen door een professional die jouw belangen op het oog heeft. En natuurlijk… dat is de verkoopmakelaar. 

Prijsbepaling: wat is uw huis waard?

De eerste stap is dat je kenbaar maakt dat je je huis wilt gaan verkopen. En nu? De verkoopmakelaar zal eerst een grondig vooronderzoek doen. Wat houdt dat in? Allereerst zal hij in het Kadaster de gegevens van je woning opvragen. Daarna onderzoekt hij of er kortgeleden huizen in de buurt verkocht zijn die gelijkwaardig zijn aan jouw huis, en voor welke prijs deze zijn verkocht. Wat ook een belangrijk detail is, waar je zelf misschien niet zo gauw aan zult denken, of er bijzonderheden zijn in het bestemmingsplan. Zijn er bijvoorbeeld plannen om een drukke weg aan te leggen? Dat heeft invloed op de verkoopprijs. De verkoopmakelaar zal ook de ligging en staat van je huis bekijken om de uiteindelijke verkoopprijs te bepalen. 

Omdat de verkoopmakelaar jouw wensen vooropstelt zal hij die eerst met je doornemen. Dan kun je denken aan de tijd die je hebt om de woning te verkopen. Als je geen haast hebt, kan de verkoopprijs wat hoger worden. Moet je woning snel verkocht worden, dan kun je beter wat lager gaan zitten. De verkoopmakelaar zal de vraagprijs altijd in overleg met jou, als verkoper, bepalen. Afhankelijk van de reacties of biedingen die je krijgt, kun je, in overleg met je makelaar, de vraagprijs aanpassen. Als je huis al lange tijd te koop staat en je weinig bezichtigingen of biedingen krijgt, is het ook verstandig om de vraagprijs bij te stellen. Als verkoper wil je natuurlijk een mooie prijs voor je huis. Dan kies je dus de makelaar die de hoogste verkoopprijs noemt. Maar let op, de echt vakkundige verkoopmakelaar zal altijd een realistische prijs noemen. Dat voorkomt teleurstellingen. 

Bemiddeling: uw huis onder de aandacht brengen

Als je een betrouwbare makelaar hebt gevonden, dan zal hij de opdracht opstellen voor zijn werkzaamheden in verband met de verkoop van je huis. Wat zijn de voorwaarden? Je kunt een vaste prijs afspreken of een prijs op basis van courtage. Dan krijgt de verkoopmakelaar een percentage van de verkoopprijs bij verkoop van je woning. 

Wat valt er onder de diensten van de verkoopmakelaar? Dat kan per makelaar verschillen. Meestal valt daar de plaatsing op Funda en social media onder. In ieder geval het onder de aandacht brengen van uw woning bij een grote groep kopers. Elke makelaar heeft daar weer andere middelen voor natuurlijk.

Het voeren van de onderhandelingen als er een bod is, zal ook gedaan worden door je verkoopmakelaar. En als de verkoop gesloten is, zal de makelaar de koopakte opstellen. 

Het is de taak van de verkoopmakelaar om te bepalen of een mogelijke koper serieus is zodat er verdere onderhandelingen kunnen volgen. Daarbij heb je het vakmanschap en de mensenkennis van de verkoopmakelaar nodig. 

De laatste stapjes van het proces

Als de koper serieus interesse heeft in jouw huis, zal de verkoopmakelaar het contact verder onderhouden. Als er een eindbod is, zal dit altijd door de makelaar aan jou worden voorgelegd.  Als het eindbod akkoord is, zal het koopcontract opgesteld worden door je makelaar. Meestal wordt daarin een termijn opgenomen waarbij de koop gesloten is onder ‘voorbehoud van financiering’. Binnen die termijn mag de koper van de koop afzien. Denk aan een termijn van ongeveer vier tot zes weken. Die termijn kan in overleg worden verlengd. Na het bezoek aan de notaris voor de overdracht, zit de taak van de verkoopmakelaar er op. 

Waarom Schoofmakelaardij in Amersfoort 

Dit was informatie waarom het verstandig is een verkoopmakelaar in de hand te nemen. Maar welke dan? Je woont in Amersfoort, je wilt je huis verkopen… en dus ga je op zoek naar de deskundige verkoopmakelaar. Amersfoort en omstreken telt al gauw zo’n 60 makelaars. Je ziet door de bomen het bos niet meer in makelaarsland. 

Schoof Makelaardij verkoopmakelaar amersfoort is zowel deskundig als menselijk, met oog voor detail. Dat kan voor jou nou net het verschil maken bij de verkoop van je woning. We nemen de tijd voor kwaliteit en gaan verder waar anderen stoppen. Wie is Schoof Makelaardij? Sinds 2001 verrichten we aan-, verkoop en taxaties vanuit ons kantoor aan de Everard Meijsterweg. Een goed bereikbare locatie waar je nog gratis kunt parkeren. 

Wat zijn de kwaliteiten van Schoof Makelaardij? We komen uiteraard altijd onze afspraken na. We nemen alle tijd voor een persoonlijk gesprek of bezichtiging. De verkoop van je woning is nu eenmaal niet zomaar iets. Wij omringen dat graag met zorg, houden van aanpakken, en geven je een realistische prijs. We zijn lid van de NVM. Dit lidmaatschap garandeert dat onze kennis van het vak, van de markt en op juridisch gebied actueel is, en de diverse aansprakelijkheidsverzekeringen geven je een extra zeker gevoel. 

Wij staan voor eerlijkheid en duidelijkheid. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen, en voor een vrijblijvend gesprek. We verwelkomen je graag bij Schoof Makelaardij, want jouw huis verdient het.

 

https://www.schoofmakelaardij.nl/