Zoek woning
Image default
Woningen

Decoraties voor een luxe interieur

Misschien ben je niet op zoek naar een herenhuis in de stijl van The Great Gatsby, maar als je geïnteresseerd bent in luxe interieur decoratie, hebben wij 5 tips voor je. Het gaat verder dan een aantal luxe decoraties uit de PTMD Collection. Met deze tips verander je jouw huis in een luxueuze woning waar je altijd al van hebt gedroomd.

Decoreren met glas 

Een materiaal dat misschien gewoon lijkt, maar eigenlijk luxe kan toevoegen aan je interieur, is glas. Hoewel gelaagd glas niet erg goedkoop is, is het de investering zeker waard vanwege verschillende voordelen. Het is een eenvoudige manier om natuurlijk licht binnen te laten komen. Door het gebruik van glazen trappen,  dikke gelaagde glazen oppervlakken, of hanglampen van Dimehouse, kun je de kleur van andere elementen in je interieur versterken. 

Decoreer je huis met foto’s en kunstwerken 

Kunst is perfect voor mensen die van luxe houden. De kunstwereld straalt niet alleen luxe uit vanwege de hoge prijzen die kunst kan bereiken, maar ook vanwege het gevoel voor kunst dat mensen hebben om het te waarderen. Het gaat niet alleen om luxe winkelen om indruk te maken op bezoekers. Het gaat eigenlijk om het waarderen van kunst met kennis en cultuur, iets wat niet voor iedereen is weggelegd. Je kunt je huis decoreren met decoratieve schilderijen, beeldhouwwerken en andere artistieke werken die perfect passen bij je interieur.

Combineer kleuren

Combineer neutrale tinten met kleuraccenten. Hoewel luxe interieurontwerp meestal traditioneel is, is het belangrijk om te experimenteren en niet bang te zijn om te innoveren in de decoratie door kleuren te gebruiken die je normaal gesproken niet zou kiezen. Het gebruik van neutrale kleuren zorgt voor een prachtige uitstraling en past goed bij de luxe interieurinrichting die je wilt creëren. Maar als je ze combineert met opvallende kleuraccenten, zal het resultaat extra mooi zijn en echt de aandacht trekken.

Decoratie met leer 

Leer is essentieel voor een luxueuze omgeving. Je kunt dit gebruiken in het meubilair of als onderdeel van de decoratie. Er bestaat zelfs metallic leer dat je ruimte een luxueuze uitstraling kan geven. De metallic tinten zorgen voor deze uitstraling zonder te fel te zijn. Ze zorgen ervoor dat de inrichting er modern uitziet, maar hebben ook iets weg van de traditionele stijl. We hopen dat deze tips voor luxe interieur design precies zijn wat je nodig hebt om je huis de stijl te geven die je graag wilt!