De checklist van bouwkundige keuring Amsterdam

Wat staat zoal op de checklist van bouwkundige keuring Amsterdam?

Een checklist voor huisinspectie is wat potentiële huiseigenaren of huurders in een huis bekijken om te anticiperen op mogelijke onderhoudsproblemen en/of een huis veilig zal zijn om in te wonen of niet. Huisinspecties kunnen worden uitgevoerd door de toekomstige koper of huurder, een professionele inspecteur of beide. Omdat dingen mogelijk verkeerd kunnen zijn met zowel oude als nieuwe huizen, hoe meer ogen de kans krijgen om een ​​huis volledig te inspecteren, hoe beter.

Zelf een inspectie doen

Als je jezelf niet erg handig vindt, kun je misschien niet het vertrouwen hebben dat je je eigen huisinspectie uitvoert, maar met een beetje hulp kun je op zijn minst een algemeen idee krijgen van hoe de dingen eruit zouden moeten zien om te verzekeren dat jij en je familie veilig zullen zijn en ervaar minimale onderhoudsproblemen als u besluit om naar een woning te verhuizen.

U kunt een Bouwtechnische keuring Amsterdam ook professioneel uit laten voeren? Vaak zien wij problemen waar u nog niet bij stil heeft gestaan.

Klaar om te starten

Voordat u begint met uw inspectie, is het een goed idee om handschoenen te dragen en een zaklamp en zowel een platte als een kruiskopschroevendraaier bij de hand te hebben. Je inspecteert de zolder, de kelder, de buitenkant van het huis en alle woonruimtes in huis. Je moet ook je checklist meenemen van de verschillende dingen waar je op moet letten en die mogelijk wijzen op het potentieel van problemen in de toekomst.

De buitenkant van het huis

Voordat u zelfs maar een woning betreedt, zijn er dingen aan de buitenkant te vinden om te bepalen of het huis waar u naar kijkt, iets is waar u in wilt wonen of waar u in wilt investeren.

• Beoordeling van de staat van het dak,

• Het vermogen van het drainagesysteem om water weg te houden van het verzamelen van extra water in specifieke delen van de tuin,

• Loszittende planken, hangende draden of asbest

De kelder

Enkele veel voorkomende problemen met de kelder zijn onder andere: • Algemene vochtigheid, • Isolatieproblemen, • Rotte dwarsbalken, • Tekenen van termieten of andere parasitaire aandoeningen, • Funderingsscheuren, • Blootliggende draad, • Luidruchtige waterverwarmer Op zolder Een zolder kan vertellen of een woning veilig is en geen overmatig onderhoud vereist. Hier kunt u van binnenuit op lekken in het dak controleren. Watervlekken op het plafond, vervormd, verrot of beschimmeld hout, of iets dat veilig lijkt en volledig geïsoleerd is, kan op een probleem wijzen.

Voor een basis funderingsonderzoek Amsterdam neemt u uiteraard contact op met een professionele vakman.

 

https://bouwkundige-keuringamsterdam.nl